5/03/2012

טארט ביצים (הונג קונג)

אחד מסמליה הקולינריים של הונג קונג הם טארטי ביצים קטנים ואישיים שהיגרו מפורטוגל והפכו לקינוח הפופולרי המקומי. בצק פריך ומתפורר שמחזיק בתוכו רפרפת ביצים רוטטת, רכה ומתוקה.
נתקלנו בהם לראשונה בסיאול, שם אפילו לא ידענו איך קוראים לזה ופשוט התאהבנו.

שנה עברה, ואחת הצפיות הגדולות שסבבה סביב ההגעה להונג קונג היתה לאכול את המקור, ולאכול ממנו בלי סוף. אז בהחלט עשינו את שני אלה ואפילו הגענו עד מאפייה מתמחה שאופה אותן בהצטיינות כבר מעל ל60 שנה, אבל אף אחת לא הגיעה לקרסוליים של אותה עוגה עלומת שם שאכלנו לראשונה בסיאול.  






2 תגובות:

  1. יאמי!! זה מחלמונים או ביצים? חלבי/ פרווה?

    השבמחק
  2. זה חלבי . אני לא חושבת שאפשר לעשות את זה פרווה כי לא יודעת מה הפרווה של חלב מרוכז....

    השבמחק