5/03/2012

קיני ציפורים ומי ורדים (הונג קונג)


המשקה הכי יקר ששתיתי היה מי ורדים עם פיסות זעירות של קיני ציפורים. 
את הקינים האלו אורגת ציפור הסיס הנדירה באמצעות חוטי רוק זעירים והיא ממקמת אותם על מצוקים תלולים שהטיפוס אליהם מסובך ומסוכן מאד. לא מעט בשל כך הם יקרים מזהב ונחשבים למאכל הקיסרי היוקרתי ביותר (כמו השמפניה והקוויאר אצלנו). 
את הקינים היקרים משליכים אל מרק צח והם נמסים ומתפזרים בו לאלפי פיסות ורצועות שקופות דקות. הטעם לחיך הסיני מעודן להפליא והמרקם ג'לטיני כמו אטריות אורז רכות וגמישות. שיטות התמחור עומדות על הדקויות הקטנות של איזור הקינון, טריות הקן והמרקם שלו (קן שחור למשל שכולל נוצות ולשלשת מתומחר גבוה. קן שבו בקעו גוזלים מאבד מערך הנדל"ן. הכל הגיוני כמובן). 

יש כבר שיטות מודרניות לאירוח הציפור במקומות שיהיו נגישים יותר לאיסוף, מגמות שהורידו את המחיר והפכו את המוצר זמין לכל, אבל הציפור הקדושה והייחוס התרבותי והרפואי שמשייכים לאכילת המעדן המקומי נשארו עד היום חלק מהמסורת. 

איך היה המשקה אתם שואלים? סתם ג'לי. 



תגובה 1:

  1. למעשה, מרק קן ציפורים הוא אחד המאכלים הכי אכזריים שקיימים בסין כיום.
    בגלל הביקוש, הם הורסים קינים לציפורים, שבשלב מסויים, מהחוסר ברוק, מתחילות להקיא את הדם שלהן בבניית הקן לאחר שהוא נלקח מהן פעמיים או יותר.
    זה כל כך עצוב:(

    השבמחק